Tjejhelg i Portland!

Igår inledde jag och Tone vårt Spring Break med att ta tåget till Portland där vi nu spenderar helgen. Vi bor på ett mycket trevligt och fint hostel. Igår gick vi ut och åt på en italiensk restaurang, mycket god mat, gott vin och bra service. Efterrätten var gudomlig!
Idag började vi med att ta oss till Farmers Market där det såldes alla möjliga sorters egenodlad mat, bakverk och blommor m.m. Efter det blev det lite shopping och sedan Chinese Garden. Vi avslutade eftermiddagen genom att gå genom halva Portland för att ta oss till Urban Outfitters. Nu är vi tillbaka på vårt hostel för att ta en power nap och ladda om för kvällen!


Emma i Chinatown.


När vi satt och åt lunch passerade det ett långt tåg av demonstranter.
Alla hade skyltar som såg ut ungefär såhär.


Stans coolaste byggning enligt mig.


Tone i Chinese garden.

En lång dag

Idag har det varit en lång dag. Den började med vad jag skulle vilja kalla oflyt. Eller det började nog redan igår. Hur som helst så gick jag igår till Duck Store för att köpa office-paketet till min dator vilket jag alltså fortfarande efter ett halvår inte hade gjort. Att jag faktiskt gjorde det igår var för att jag ville ha det idag när jag skulle skriva hemtenta. När jag väl kom hem inser jag att jag inte kan installera det eftersom jag inte har en cd-läsare på datorn. Just denna delen kanske kan anses mer klumpig än oflyt.
Så idag började jag dagen med att gå till Duck Store för att där få låna deras externa cd-läsare för att installera skivan så där fick jag hänga ett tag. Efter det gick jag till biblioteket där det var tänkt att jag skulle skriva min hemtenta. Jag inser då att jag har glömt mitt anteckningsblock så jag packar ihop och går hem och bestämmer mig för att sitta hemma istället. När jag packat upp alla saker och suttit i cirkus 10 minuter så slutar självklart internet av okänd anledning att fungera. Jag försöker att inte bli så där sur som jag brukar bli vid sådana tillfällen och packar återigen ihop mina saker för att gå till biblioteket. När jag där för tredje gången plockat upp alla saker inser jag att när jag i all hast packat ihop mina saker därhemma har jag packat ner fel anteckningsblock då jag har två likadana. Då var det nära att vredesutbrottet kom kan jag säga. Den här gången packade jag dock inte ihop mina saker utan jag bad en främling att passa dom och helt ärligt så sket jag nog just då i om hon passade dom, sålde dom på amazon eller om någon snodde dom.
På min lilla joggingrunda tillbaka upptäckte jag dock att våren kommit tillbaka till Eugene efter ungefär två veckors spöregn. Jag var mer än svettig när jag kom fram men valde att vara glad, tagga till, öppna den där förbaskade hemtentan och ösa ner text i 3 timmar och 28 minuter. Jag klarade alltså deadline med två minuter och kände mig som en ny människa efteråt.

Jag gick direkt hem och började packa min väska och begav mig sedan till Taylors för att möta upp Taryn och Elisa. Taylors var pyntat i Irlands färger och former och det serverades grön öl. Det bjöds öven på säckpipeuppträdande och människor bad gröna kläder i alla dess former. Här i Eugene är just detta att vara klädd i grönt i och för sig ingen större skillnad från andra dagar då vi som bekant är Ducks här. Allt detta var ju såklart för att fira St.Patriks Day som är relativt stort här i USA.
Dagen avslutades alltså med en trevlig middag och lite grön öl och massvis med tjejsnack. Precis vad jag behövde!


Även om dom rosa blocken var finast ska jag köpa olika färger nästa
termin..




Elisa och Taryn!

Besök från Sverige!

Min helg spenderades som jag meddelade redan innan helgen, på biblioteket. Finns nog inte så mycket att berätta om den. Men Axel åkte som jag också berättade innan helgen till Vancouver med Jocke och Christoffer som kom till Oregon i lördags. De kom tillbaka sent på söndags kväll och idag åker de vidare ner mot Californien. Axel kommer alltså tillbringa Spring Break på road trip i Californien med Jocke och Christoffer och ha en välbehövlig(?) semester från sin flickvän.

I måndags ägnade sig gästerna åt shopping medan vi ägnade oss åt att skriva finals och plugga inför ytterliggare finals. På kvällen tog vi med dom till Taylors för hamburgare och biljard och sedan bar det av mot Renies där det var en liten födelsedagsfest. Men kvällen blev ganska tidig då vissa drabbades hårt av jetlag och andra insåg att imorgon också var en dag som skulle ägnas åt plugg. Killarna ägnade dock inte tisdagen åt plugg utan de tog en tur till kusten, Woodburn och sedan avslutade de med NBA i Portland. Matchen var grym sägs det.

Nu har jag precis skrivit min andra final och nu återstår bara en sista hemtenta. Från det att jag öppnar dokumentet med uppgiften har jag tre timmar på mig att göra den så jag tror jag sparar det tills imorgon. Måste ju ha något kul att göra imorgon också!


Jocke, Axel och Christoffer.


Vinnarna.


Nicolle och Johan på Renies.


Grattis på födelsedagen Anders!



Idag fyller min och världens bästa bror 19 år!
Jag och Axel har precis skypat med familjen och vi fick vara med på paketöppningen därhemma. Det känns nästan som vi varit hemma och firat lite!
Varje gång jag pratar med Anders nu längtar jag lite mer hem. Jag hade gett mycket för att få en Anderskram nu. Men som Anders sa är det inte långt kvar nu. Han har börjat räkna ner och hävdar att det är två månader kvar (vet inte riktigt vilket månadsystem han använder) och då blir det kalas minsann!

Du är bäst min fina fina lillebror!




Mina coola killar!

HURRA HURRA HURRA HURRA!

Hey, you're from Sweden right?

Ja, exakt den frågan fick jag precis från en kille jag inte kan komma ihåg att jag sett förut, som precis satte sig vid bordet bredvid mig här på biblioteket. Han fortsätter sedan med att säga att vi har läst samma ekonomiklass, förra terminen och att han frågade för att han har en vän som just nu pluggar i Uppsala. Ja och sedan bara frågade han på och pratade med mig i säkert tio minuter. Ett mycket märkligt beteende för en svensk men ett mycket vanligt beteende för en amerikan. Jag tror att jag ändå gillar att folk är så där öppna och bara frågar saker som dom undrar och funderar över. Dom kan ju inte behöva spendera hälften så mycket tid på facebook som vi svenskar måste göra för att få reda på saker och ting.
Men en sak jag fortfarande undrar är hur han kunde veta att jag var svensk då klassen vi hade ihop var på 200 personer och enbart föreläsningarna. Kanske min tur att vara sådär amerikansk och bara gå fram och fråga honom det nu. Han sa att han sett att jag brukade hänga med en kille som också såg svensk ut. Och det gjorde jag ju, Robert hade också samma klass.

Uppdatering

Vad händer här i Eugene kanske mina små läsare undrar?

Ja idag har jag gjort min sista lektion på den här terminen så nu återstår bara den jobbiga delen med tre finals nästa vecka. Men nu får ni inte bli förvirrade och tro att jag snart kommer hem för så är inte fallet riktigt än. Vi har ju tre terminer här i Oregon så efter finals week så är det en veckas spring break och sedan börjar vi på nya kurser och den tredje och sista terminen. Sen så, då kommer vi hem.
Annars har det varit en ganska jobbig dag idag. Ni vet när man måste göra hundra saker och när dagen är slut så undrar man vad man egentligen har gjort. Så känns det idag. Men det jag faktiskt vet att jag har gjort är att ringa hem till mitt försäkringsbolag för att sedan maila dom efter att ha varit två gånger på skolans vårdcentral och krånglat med papper. Allt detta för att se om jag kan tänkas få gå till en ögondoktor och undersöka mitt lilla inflamerade öga. Byråkrati är något man tröttnar på efter en vecka i det här landet. Så då förstår ni hur trött jag är på det vid det här laget.

Men en bra sak som jag också gjort idag är att jag varit på en hel timmas massage som jag fått i present av Axel. Tänk att jag har en så fin kille som bara ger presenter så där. Helt fantastiskt.
Det var en ganska gammal liten tant som stod för massagen och det var ju naturligtvis så skönt att jag nästan somnade till, eller så somnade jag, lite oklart. Hur som helst så hör jag helt plötsligt när jag ligger där helt avslappnad att någon lägger av världens fjärt. Den lilla tanten säger då bara lugnt "Excuse me". Då låtsades jag att jag sov även om det kanske kan ha misslyckats då det var svårt för en fnittrig tjej som mig att vara tyst just då.

I övrigt så har jag nu avklarat min balettkurs. Mycket bra resultat på de skriftliga proven, nästintill perfekt. Hur bedömningen av det praktiska provet som jag hade igår blir vill jag inte uttala mig om. Jag kan i alla fall konstatera att jag absolut inte var sämst i min klass efter att ha sett alla uppträda inför klassen igår. Men läraren var mycket nöjd med vår prestation!


Såhär är det tänkt att jag ska sitta i helgen. Inga undanflykter.


Min fina kille kommer att vara såhär glad i helgen. Han ska nämligen
på Roadtrip till Vancouver med Jocke och Christoffer som kommer
ända från Sverige för att hälsa på sin gamle vän.

Clash of the Champions

Vår nya arena här i Eugene fortsätter att leverera.
Idag var det dags för tennis. Det bjöds på tre matcher: Sharapova vs. Azarenka, Azarenka & Nadal vs. Sharapova & Federer och slutligen Nadal vs. Federer. Helt okej program tyckte jag och Axel när vi bokade biljetterna.
Som jag tidigare har berättat är denna nya arena som hör till skolan sponsrad av Nikes grundare. Och som jag också har sagt kommer han härifrån trakten och har gått på University of Oregon en gång för längesedan. Han hade nu alltså ordnat detta event i den nya arenan.
Matcherna dömdes och kommenterades av två sportkommentatorer från TV som gjorde ett mycket bra jobb! Ett inhopp som domare gjordes också av självaste John McEnroe. Han spelade även ett par bollar istället för Federer under dubbeln. I fin form fortfarande måste jag säga.
Trots att det inte var en match där miljoner stod på spel så bjöd spelarna på riktigt bra matcher. De var grymma och jag tror bara att det faktum att det var en uppvisningsmatch gjorde att de bjöd på ett ännu roligare spel att titta på. Och är man rankad etta eller för den delen tvåa i världen förlorar man helst inte. Det märktes. 
Nadal sa att det var en av de finaste arenor han spelat på. Ganska bra betyg va?
Med Federer började de prata om vårt fotbollslag givetvis. Skolans stolthet. De förklarade att vi faktiskt hade det näst bästa laget i hela landet och undrade om inte Federer skulle vilja se en match nästa säsong. Jo det hade varit mycket roligt att få uppleva i denna häftiga arenan svarade Federer. Jag tror amerikanarna blev lite besvikna över att han inte visste att man faktiskt spelade amerikansk fotboll utomhus, i en betydligt större arena. Men detta glömdes snabbt då konfrencieren bad oss i publiken att bjuda på våra bästa hejarramsor vi har för att stötta fotbollslaget. Så helt plötsligt satt alla 13000 där och skrek Go Ducks i kör. Skolandan är lite mer påtaglig här än hemma.

Det var en mycket bra tisdagskväll helt enkelt!




Azarenka och Nadal.


McEnroe gjorde ett inhopp som domare.


Sharapova och McEnroe.


Nadal.


Nadal vs. Federer. Tveksamt om jag kommer få se en match som denna
live igen.


Sharapova.


Federer, Azarenka, Sharapova, Phil Knight (grundaren av Nike), McEnroe,
Nadal, The Duck. Jag tror inte jag har något annat kort med så många kändisar
på en och samma bild. Häftigt.

Glass i stora lass

Igår var vi på det nyöppnade Yoghurt Extreme som ligger bredvid campus. Alla som har vägen förbi Eugene borde ta en fika där. Man tar en skål som man sedan fyller med vilka glassorter man vill och hur mycket man vill. Sedan öser man på av vad man nu vill ha på glassen. Det finns allt möjligt att välja på; godis, kakor, kakdeg, strössel, frukt, bär och såser av alla de slag. Man väger sedan skålen och betalar efter vikten. Som ni hör är detta ett toppenställe. Fler pluggpauser här!




Glassmaskinerna.



En mycket god blandning.

Fredagskvällen har vi spenderat med middag på VRC:s (köpcentret) food court och sedan bio. Alla fem konstaterade att det är en mycket dålig food court. Kanske till och med den sämsta. Det är inte det att det inte finns något att välja på, för det finns det. Man får helt enkelt bara avgöra hur mycket fett och hur onyttig mat man kan tänka sig att äta. Vill man äta nyttigt får man låta bli att äta. Filmen vi såg var Adjustment Bureau med Matt Damon. Filmen var bra! Och det bästa var att det var Axel som valde film vilket betyder att det är min tur nästa gång. Så jobbar vi!

The 70's

Lördagen började med att jag och Tone tog bussen ut till VRC som är ett av stans köpcentrum. Dit åkte vi kanske inte främst för att inhandla 70-tals kläder men eftersom vi på kvällen var bjudna på fest med detta tema höll vi utkik efter detta också. Men efter att ha gått en snabb runda på Forever 21 kom vi fram till att det inte alls var särskilt svårt att hitta kläder som skulle passat in på 70-talet. Kanske är det bara i Eugene utbudet är sådant eller så är 70-talet åter på ingång. Hursom så hittade jag en mycket passande klänning för ynka 8 dollars! Jag fyndade också en mycket stilig huvudbonad till min bättre hälft som roade sig med att åka skidor under dagen.
Festen som ägde rum hos "tyskarna" var mycket rolig! Det var ett  mycket folk och mycket öl. Och några av killarna hade helt fantastiska kläder på sig. Bra kväll! Det tror jag alla tyckte.


Harry


Johan, Mattias och Axel (observera att Axel har min skjorta på sig).
Mattias hade en mycket vacker kostym och till denna hade han platåskor
som tyvärr inte syns på bilden.


Vi hade varit två bra hippies tror jag.


Mycket stiliga. Han till vänster har peruk men det har inte han till höger.
Jag undersökte nämligen saken.


Hippie nyss hemkommen från Hawaii-semester.






Jag och Tone!

RSS 2.0