God lunch!

Idag har vi ätit lunch på skolans bästa matställe. Man betalar 8 $ och sedan får man äta så mycket man vill. Det man har att välja på är självklart all vanliga amerikansk mat så som pizza och flertalet friterade rätter. Men det finns också SALLAD! Och det bästa av allt är att det finns många olika efterrätter att välja bland, så som kakor, bakelser, glass och frukt. Jag har svårt att behärska mig.

Idag kände jag att jag åt för mycket sallad. Jag orkade inte smaka på så många efterrätter som jag hade önskat. Ska tänka på det tills nästa gång.




Project St. Jude

Ikväll har jag varit på en tillställning som var väldigt amerikansk. Vi var på en "välgörenhetsmodevisning" anordnad av en av de Tri Delta som är en av de kvinnliga fraternities som finns här. En fraternity är som en förening som studenter kan ansöka om att få vara med i. De har sina egna föreningshus och jobbar med välgörenhet. Helt ärligt så har jag inte helt greppat vad det är dom gör än.

I alla fall var vi ikväll på en modevisning som var anordnad av en av dessa föreningar. Vi visste inte riktigt vad som väntade men inte var det detta i alla fall. Pengarna som samlades in genom att alla köpte en biljett gick till ett barnsjukhus. Så kvällen började med att en mamma berättade om hur hon fått hjälp av föreningen när hennes dotter varit sjuk. Det som följde var sedan att alla dessa andra förningar som finns hade varsitt nummer på catwalken. Det var alltfrån att vara utklädd till Harry Potter till att hylla skolans fotbollslag. Detta varvades med uppträdande av skolans dansgrupper, en ganska dålig dans av Miss University of Oregon och en sång framförd av Miss Oregon. Juryn bestod av dessa två skönheter, en kille ur fotbollslaget och skolans maskot. Det var som på film.






Seattle!

På fredag morgon begav vi oss till Seattle, jag, Axel, Robert och Henrik. Eftersom bilförsäkringen är billigare om man är 25 år eller äldre lät vi Axel köra hela vägen. Det tog en stund, cirka 6 timmar faktiskt. Duktigt av Axel! Självklart stannade vi på vägen och såklart passade vi på att stanna på den största outleten som vi kunde hitta på vägen. Där fyndades det! Jag köpte ett par skor som jag antagligen inte kommer använda förrän jag kommer till Sverige igen då skomodet inte riktigt är det samma på campus som hemma i Uppsala. Henrik köpte också skor. Två par converse till hans samling som ökat avsevärt sedan han kom till USA. Det har nu gått så långt att han inte omvandlar dollarn till svenska kronor längre utan istället till hur många converse han skulle kunna köpa för samma summa. Vi kan väl sammanfatta det med att det är ganska billigt att shoppa på outlet.

Väl i Seattle mötte vi upp Kristina, Fabrizio och Jaeiji som bilat upp dagen innan. Vi kom till Seattle ganska sent så vi började vistelsen med att besöka en pub där det blev ölprovning och mat. Efter detta tog vi en taxi hem till en kompis till Fabrizio där det var fest med internationella studenter från University of Washington. Jag och Kristina kände oss då för första gången nedklädda då tjejerna hade både snygga klänningar och pumps på fötterna. Trevlig kväll som slutade senare för vissa än för andra!

Under lördagen turistade vi en del, shoppade en del och på kvällen åt vi massor av skaldjur. Underbart! Vi var även på en konsert med The Crookers. Jag kunde en låt. Dom spelade inte den. Men konserten var värd varje dollar ändå. Det var mycket bra underhållning att kolla på alla andra som var där. Dom dansade som vi gör efter en bra kväll på Stocken kl 00.45 redan kl 21.00. Det går inte riktigt att beskriva men det bör upplevas!

Söndagen turistade vi lite ytterliggare men blev något begränsade av att det regnade. Då menar jag inte lite duggregn utan jag menar att det öste ner. Och mer blev det, på vägen hem såg vi nog inte mer än fem meter framför oss när det var som värst.

Här kommer lite bilder från en mycket rolig helg!



En inte helt ovanlig syn här i Oregon. Den vita bilen är en normalstor bil.





Vi hälsar på Jiimi Hendrix. Alla på olika sätt..



Man skulle kunna tro att det är pappa som säljer fisk på Pike Market. Eller Axel.











Monorail. Detta är en häftigare variant av spårvagn/tunnelbana.



Space Needle. Pga ösregn åkte vi inte upp.





Jag och Axel är redo för skaldjur!



Havets läckerheter blandat med korv, majs och potatis direkt på bordet.



Kristina är mycket mätt.



Äntligen helg!

Denna veckan har som sagt bestått mest av plugg och det är väldigt skönt att den äntligen är över. Vi har klarat oss igenom våra midterms och det firar vi genom att åka till Seattle imorgon!

Axel har laddat upp inför resan genom att kolla på en film om hur man ska ta bra kort med vår nya kamera. Så vi hoppas kunna bjuda på många bra bilder efter helgen.

Så länge får ni nöja er med en bild tagen ute på vår balkong imorse.



Vackert!

Midterms

Denna veckan är det dags för midterms. Jag har två stycken denna veckan plus en inlämning. Så dagarna denna veckan består mest av plugg. Idag när jag satt och läste i min ekonomibok så började killen bredvid mig att prata med mig. Han läste också ekonomi och berättade att de avancerade kurserna är lättare än de jag läser nu. Sedan la han till att det var säkert inget problem för mig för jag såg smart ut. Speciellt i de där glasögonen jag hade tyckte han. Så om vi ska tro honom ser min framtid ljus ut!

En annan bra sak är att vi nu bokat vår julresa! Julen kommer vi att tillbringa på Hawaii. Det kommer att bli perfekt!



Ett fint träd på campus!



Oregon Coast

I lördags tog Shelly och David med oss på en liten utflykt. Först tog de oss till en liten vandringsled där vi kollade på vattenfall. Efter det begav vi oss till Florence där vi åt mycket god mat. Restaurangen serverade inte enbart hamburgare och annan klassisk amerikansk mat så det smakade riktigt bra! Vi besökte också en fiskaffär där de försökte övertala oss att köpa ostron. Shelly berättade hur jag skulle tillaga dom och försäkrade att det skulle bli såå gott. Vi blev inte helt övertygade så det blev inga ostron köpta den här gången i alla fall. De såg faktiskt inte alls goda ut.
Sist tog vi oss till själva beachen här i Oregon. Och vilken strand det var! Det är bara ett litet minus med den och det är att det är fruktansvärt kallt i vattnet och det blåser mycket friska vindar på stranden. På vägen hem stannade vi till och tog oss en titt på en hel massa sjölejon. De både låter och ser fruktansvärt roliga ut måste jag säga!



Shelly och David som är mycket snälla mot oss!





Det var lite kämpigt uppför.









Många många sjölejon.



Blåsigt värre.





En mycket passande bänk för Axel.


Fredagsfest!


Fredagskvällen tillbringade vi på en traditionell amerikansk hemmafest. Festen bjöd nog på det mesta som hör en fest till här i Eugene. Om man har en fest hemma i Sverige bjuder man bara sina kompisar, och dessa kan ta med någon i sin tur men då är det bra om de säger till innan så man vet hur många som kommer. Så fungerar det inte här. Om någon har fest så är alla bjudna. Alla. Och de som har festen blir lika glad för vem som än kommer så man känner sig mycket välkommen!

Festen bjöd då på beer-pong, välkryddade brownies, snappsdrickande från en slalomskida, hemmabryggd öl, guitar hero m.m.




Jag och Kristina spelar beer pong. Observera deras kylskåp med hemmabrygd öl i.






Ett nytt svenskt rockband som håller på att etablera sig i Eugene.



Jag bjuder på denna. Bilden visar väl ganska tydligt att rockbandet inte var något för mig. Kanske inte någon överraskning.

Axel pluggar


Plugg



Att plugga inför ett quiz i microeconomi är verkligen inte med på listan över de roligast sakerna jag har gjort. Men det är i alla fall en anledning till att smaka på några av de godsaker som bjuds här i staterna!

Emma klättermus

Igår var jag och Emelie på en klätterkurs på skolans gym. Vi fick där lära oss att knyta rätt knopar och lite kommandon. Idag skulle vi tillbaka för att göra ett test där vi visade att vi kom ihåg allt vi lärt oss. Han som höll i testet var allt annat än engagerad och brydde sig inte riktigt om att vi inte gjorde allt helt rätt. Han sa att det såg bra ut och lämnade över ett papper där de frånskrev sig allt ansvar ifall vi skulle skada oss eller rentav dö. Ja så kan det va.

Men för att lugna er kan jag säga att allt gick mycket bra. Det är riktigt kul att klättra men ganska jobbigt, speciellt när man får så mycket handsvett som jag får. Men mer klättring ska det bli!

Hade tagit med kameran för att ni skulle få se mig in action men glömde givetvis att ta en bild. Det var så mycket annat att tänka på. Så istället får ni se en bild på hur huset vi bor i ser ut. Mamma ville hemskt gärna se det nämligen.


The Hutton!



Och en bild av baksidan på det bibliotek vi sitter på ibland.

Mitt rosa tennisrack och jag




Waldo Lake

I helgen var det äntligen dags för vår kajaktur. Allting började inte jättebra. Vi hade ju som jag skrev tidigare skrivit upp hela svenskgänget på denna tur. Eftersom vi hade lite bråttom och inte ville chansa så skrev Axel upp alla namn på listan. Han som anordnade turen tyckte det verkade misstänkt att alla hade likadan handstil så han hade placerat oss längre bak på listan. Man fick tydligen inte skriva upp fler än två var. Efter att vi haft en diskussion om detta som hettade till en aning så backade några ur som var före oss på listan så vi alla fick åka ändå. Vet inte om de backade ur för att de tyckte att vi argumenterade så väl för vår rätt och verkligen var förtjänta av att få åka eller för att de helt enkelt redan fått nog av svenskar och inte ville riskera att behöva åka på samma tur som några av oss. Ja ja.

Efter att först ha inhandlat en del nödvändigheter på Target under lördagsmorgonen begav vi oss iväg vid lunch. Vi som åkte var då de sex svenskarna, Harry - en australiensare som vi kände sedan tidigare, en tysk och fyra amerikaner som vi inte kände sen innan. Efter de omständigheter som varit kring denna kajaktur kunde vi ju på inget vis med att dra oss ur även om det var ganska lockande precis innan vi åkte. Det regnade nämligen och väderprognoser vi sett visade att det så skulle förbli. Men iväg kom vi, paddlade gjorde vi och upp kom tälten. På kvällen höll det tack och lov upp och vi hade det riktigt mysigt där kring elden.

På söndagen sken faktiskt solen under förmiddagen! Jag och Axel såg oss då omkring och försökte ta lite bilder med vår nya kamera. Det är ganska svårt att ta bra bilder med den än, vi har inte riktigt lärt oss hur man gör. Men vi har förstått att kameran har en mycket bra kapacitet till att ta bra bilder.

Waldo Lake som vi då paddlade i var en mycket vacker sjö. Jag har aldrig sett så blått vatten innan. När det är klart väder ska man kunna se botten så långt som 30 meter ner. I helgen kunde man inte se så djupt men en bra bit ner. Bra helg!



Sjön såg inte så lockande ut till en början



Grillning på kvällen



Vår campingplats













Grattis bror!



Idag har min kära lillebror namnsdag. Anders Johan Erik Johansson "bror". Han är smart min lillebror och världens bästa bror! Och ja, jag saknar honom massor.

Måndag

Då var andra veckan i skolan igång. Att plugga på universitetet här är inte som hemma. Här är det mycket mer uppgifter och små prov som hela tiden ska göras. Så även om vi inte läser kurser på avancerad nivå så är det en hel del att göra. Den bästa kursen är fortfarande tennis. Och idag sa vår tränare att våra chekpoints sitter, så nu är jag snart redo för match! Om allt går enligt planen ska jag dessutom byta Axels tennisrack mot ett rosa med blommor på denna veckan (så får han mitt) och då kommer ingen kunna slå mig!

Idag var vi också först på plats för att skriva upp oss inför helgens kajaktur. Det var två namn ifyllda när vi kom och när vi hade fyllt i våra egna namn plus några kompisars namn så var listan full. Så i helgen ska här paddlas!

Tyvärr är det ju så att det är vardag även här i Eugene, vi gör alltså inte roliga saker hela tiden. Men vi planerar istället roliga saker. Så just nu håller vi på att planera Thanksgiving och jul. Det lutar åt San Francisco på Thanksgiving och en roadtrip i Florida på jul. Det kommer att bli bra!

Vi har också en fråga till er trogna läsare: Hur kan man kolla på Sverige - Holland via internet när man är i USA?

Ny kamera

Jag och Axel har köpt en ny kamera! En Nikon D5000. Än så länge övar vi lite och lär oss att ta bra bilder och oj vad bra bilder vi kommer att få med denna. Objektivet är inte att leka med, och definitvt inte väskan till kameran.




Helg!

Då var första riktiga skolveckan avslutad och jag måste säga att den har gått mycket snabbt. Jag trivs med de kurser jag valt men jag har inte riktigt vant mig vid att plugga hela dagarna än. Och än så länge är det lite kämpigt med alla facktermer på engelska, men jag tror det kommer gå fint! Det var någon som undrade vad Axel och Robert läser och Axel läser microekonomi, business writing, amerikansk historia och en lite mer avancerad kurs i tennis än vad jag läser. Robert läser micro och macroekonomi, introduction to business och fotboll. Och även de trivs med sina kurser.

Helgen börjde vi med att gå på ett pre-meeting inför en kajaktur som vi trodde att vi skulle på imorgon. Men när vi kom dit visade det sig att det bara fanns plats för det åtta första som skrivit upp sig på anmälningslistan. Så vi var omkring 20 stycken ganska snopna stackars studenter som fick vända och gå hem. Men nu ska vi snart möta upp några kompisar i downtown för lite mat och öl och förhoppningsvis kommer vi på något annat som vi kan göra imorgon. Nästa vecka ska vi hänga på dörren och skriva upp oss på listorna för de olika aktiviteterna så fort de kommer upp!


RSS 2.0