San Francisco

I onsdags vid lunchtid lämnade vi Eugene för att åka på en roadtrip till San Francisco. Eftersom det var Thanksgiving var vi lediga från skolan ett par dagar. Första natten stannade vi i en liten stad som heter Eureka där vi på torsdagen kollade på gigantiska redwood träd.
I San Francisco sken solen och vi bockade av ett flertal turistattraktioner. Vi hann även med en hel del shopping, thanksgiving dinner, steak house och fest. På vägen hem stannade vi även till på Berkeley University. Kanske lite större och pampigare byggnader än UO, men vi har ett bättre fotbollslag. Så det så.
Måste dela med mig av en av mina höjdpunkter på resan. Det var när vi kostade på oss att ta en drink i skybaren på Mark Hopkins Hotel. Bara utsikten, stämningen och drinkarna var helt underbart. Men det bästa av allt var att helt plötsligt så blir vi vittnen till ett frieri. ÅH vad det var romantiskt! Jag kunde inte sluta titta på tjejen som grät, ringen som bara glittrade och killen som såg lyckligast ut i hela USA och dom var så vackra. Ja underbart var det. Jag var varm i hjärtat hela kvällen! Kan tillägga att alla i mitt sällskap inte blev riktigt lika lyckliga som jag.
Jag gillade verkligen San Francisco och hoppas att jag får en anledning att åka dit igen innan jag flyger hem till Sverige. Men jag är inte den som är den. Jag ska nog komma på en mycket bra anledning! 



Vår färdkost. Är man i USA så är man.





I en trädstam.





Gruppbild.



Någon som är sugen på choklad?



Alcatraz.



Lombard Street. Den krokigaste gatan i stan. I SF finns det gott om branta backar vill jag lova! Enligt min guidebok har den brantaste en lutning på 31,5 grader. Efter att ha gått uppför den gatan är jag beredd att hålla med.



Golden Gate Park.



Hela gänget på Mark Hopkins.

En mycket bra helg!

Basket

Ikväll har vi varit och kollat på skolans basketlag. Förväntningarna innan matchen var inte så höga men jag måste säga att laget ändå imponerade. De vann trots allt stort, om det var på grund av tur eller skicklighet är dock lite oklart. Hur som helst var det som vanligt orkester, cheerleaders och allt annat som hör till på plats.







Jag frös så min snälla kille lånade ut sina kläder till mig.

Snökaos och bombhot

Idag har det varit en speciell dag i Eugene. Egentligen började det igår kväll när dom första snöflingorna föll. Imorse när vi vaknade var det ca 1 cm med snö på marken. Detta resulterade i snökaos. Det är nämligen mycket ovanligt med snö här. Bilarna och bussarna kan inte köra på vägarna eftersom de inte har vinterdäck, det är inte helt ovanligt att skolorna stänger och alla håller på att förfrysa. Dock hindrar det inte att folk fortfarande går till skolan i shorts.

Idag på förmiddagen fick också alla elever meddelande om att det fanns ett bombhot mot två av skolans byggnader. De meddelade att de redan genomsökt dem och inte hittat något men att de skulle göra en närmare undersökning ikväll. Men byggnaderna skulle vara öppna till kl.18. Så idag har jag haft min första muntliga redovisning här i USA i en av de bombhotade byggnaderna. Att vi befann oss i en bombhotad byggnad var det dock ingen som verkade bry sig så mycket om men att det snöade var en helt annan sak. En tjej avbryter vår redovisning för att säga att det snöar och efter det så säger läraren några ord om snön och alla får chans att titta. Ja så går det till här i staterna.



Så här såg "snökaoset" ut när vi vaknade.



Det här var vad som var kvar av snön när jag gick hem från skolan.

Green


Som jag lovade i ett tidigare inlägg så kommer här adressen till den sida där Jae lagt upp bilderna han tog på oss i temat grönt. För att kolla på alla bilderna trycker man på Gallery.



http://www.wix.com/jaejinlee/jleegreen




Helgen

Jag inledde min helg redan på torsdagen denna veckan. Jag tyckte att jag var värd det efter alla midterms. Så på torsdag kväll körde jag ut Axel och Robert från lägenheten och bjöd istället hit tjejerna för vin, mat och tjejsnack! Kvällen var mycket lyckad och vi avslutade den på stadens nattklubb där vi även mötte upp killarna.




Glada flickor!



Av flera olika anledningar väljer jag att inte publicera fler bilder från kvällen.


På fredagen var vi bjudna hem till David och Shelly på Thanksgiving dinner. Shelly lagade en traditionell thanksgiving middag till oss redan denna helgen då vi åker till San Francisco över Thanksgiving, som är nästa helg. Det bjöds på mycket mat. Inget som jag ätit förut men allt smakade bra. Och mätta blev vi, Shelly hade lagat mat i tre dagar inför vår middag.



Deras son Steve tog hand om kalkonen.



Robert gillade kalkonen.

Lördagen spenderade vi på stans shoppingcenter och på kvällen gick vi på volleyboll. Det var skolans tjejlag som spelade mot USC. Det är en helt annan sak att gå på en helt vanlig volleybollmatch här än i Sverige. Orkester, cheerleaders, maskot, alla klär sig i skolans färger och en arena som verkligen räcker till. Och  tjejerna är riktigt bra. Verkligen kul att kolla på!






Någon som behöver klippa sig?

Om det är någon som behöver klippa sig så är det bara att ta svängen om vår lägenhet. Axel har ikväll visat upp en tidigare dold talang. Han har nämligen klippt Robert.



Han förberedde sig noga.



Det gjorde även Robert.





Axel koncentrerar sig på sitt jobb.





Och så här glada var pojkarna efteråt!



Och så här ser Roberts nya frisyr ut.

Axel erbjöd sig att klippa mig också men jag avböjde snällt. Jag funderar dock på att färga mitt hår efter att en tjej idag berömde mig för mitt fina gula hår. Hon sa också att jag hade så vacker vit hy. Ja ja, en komplimang är väl alltid en komplimang.

Lite större



Här i USA är det mesta lite större. Lite mer.

Idolbilder

Helgen har vi mestadels ägnat åt att plugga här i Eugene eftersom det är dags för terminens andra runda av midterms denna veckan. Lite festligheter hann vi dock med i form av en födelsedagsfest för Harry. Av någon anledning har jag inga bilder från denna.
Vi var också på ett "party" anordnat av olika föreningar som tar hand om oss internationella studenter. Till detta partyt var också alla familjer som varit värdfamiljer inbjudna. Detta innebar en väl tilltagen kakbuffé då alla mammor hade med sig hembakade kakor. Det passade mig helt perfekt! Jag orkade dock inte äta upp det jag tog till mig, skamligt. Partyt bjöd på turkisk magdans och kinesisk dans och på väg hem mötte vi the Duck som givetvis var bjuden. Så vi passade alla på att ta lite idolbilder.








Oregon Ducks vs. Washington

I lördags var det äntligen dags att få se min första amerikanska fotbollsmatch live. Innan har jag fått nöja mig med att kolla matcherna på någon pub där kombinationen av öl och fruktansvärt tråkig sport fått mig att nästan somna i hamburgertallriken. Men annat var det som sagt i lördags! Då var vi på plats på studentläktaren i Autzen Stadium som är vår hemmaarena. Dagen till ära var det publikrekord, 60 017 stycken var vi som kollade på denna 4 timmar långa match. Självklart var det vårt lag som vann, jag skulle faktiskt vilja lägga till: som vanligt. Det råkar nämligen vara så att vi leder serien.
Det faktum att vårt lag ligger så bra till plus att amerikansk fotboll är det bästa dom vet här i USA gör att det är mycket svårt att få tag på en studentbiljett till våra hemmamatcher (kom då också ihåg att arenan kan ta över 60 000 personer). Det tar ca 2 minuter från det att universitetet släpper sina biljetter tills dess att de är slut. Men denna gången hade jag alltså lyckats få en biljett. Det var helt klart mycket roligare att se matchen på plats. Stämningen var på topp!
Matchens höjdpunkt enligt mig var dock pausunderhållningen. Jag blev alldeles lycklig när jag fick se att det var en tjej som skulle drilla! Och hon var så duktig. Jag njöt av att få se på riktig sport och sedan så saknade jag ju min lilla cowboygrupp såklart. Oj vad mycket kul vi hade och vad jag saknar våra träningar ibland, åtminstone godispauserna. :)



Vår lilla arena.







Matchens bästa 




Grönt är skönt

Idag har jag och Emelie ställt upp för vår vän Jae. Han gör någon form av projekt med tema grönt i skolan. Det vi skulle göra var att ställa upp som modeller sminkade i grönt. Instruktionerna från Jae var något otydliga så jag hade inte sminkat mig när vi möttes upp för fotograferingen. Men det fixade Jae. Han hade nämligen varit och shoppat lite grönt smink åt oss. Han tyckte dock att det var dyrt med smink. Vi förstod honom när vi såg att sminket kom från bl.a. Dior och Make Up Store. Efter att jag sminkat mig mycket grönt tyckte Jae inte att det var tillräckligt så han sminkade mig lite till. Resultatet av denna väldiga fotografering ska tydligen dyka upp på någon blogg. Beroende på hur bilderna blir kanske jag väljer att länka till den i ett senare inlägg. Nu får ni nöja er med lite bilder som jag och Emelie tog under dagen!






Höst

Just nu har vi det perfekta höstvädret här. Jag kan inte komma ihåg att jag gillat hösten särskilt mycket förut men det gör jag här! Jag gick idag till min tennislektion i mina shorts, tog en fika med Axel ute i det fina vädret, hade på mig mina sandaler och träden har de vackraste av färger. Hösten behandlar mig väl här i Eugene och om det ska fortsätta så här kan det vara höst länge till!



Jag fikar en Ding Dong. Men jag delade den faktiskt med Axel.





Halloween!

Helgen har vi ägnat åt att fira Halloween precis som alla andra här i USA också gjort. De flesta här tar det här med utklädnad på största allvar och kreativiteten är det inte alltid fel på. Jag har sett många bra kostymer under helgen. Men mest har jag nog sett naken hud. De amerikanska tjejerna väljer att klä ut sig till det som innebär minsta möjliga tygstycke. Jag och Emelie som körde på hellång klänning första kvällen var verkligen ensamma om det. För att inte verka alltför udda minskade jag på kjollängden till nästa kväll. Festerna som vi var på var återigen väldigt amerikanska och kul det hade vi!



Dracula och hans fru. (Axel har gjort våra tänder helt själv).



Deanna som också fyllde år var utklädd till en "Eurotrash".



Robert basebollspelare + vinnare av pajätartävling.



En av kvällens bästa kan vara Roys hönkostym som är gjord av soppåsar och en tvättboll på huvudet.


RSS 2.0