Lake Tahoe!

Sent i torsdags kväll kom vi fram till stugan som vi hyrt över helgen här i Lake Tahoe. Stugan ligger i Nevada och ungefär 1 km från gränsen till Californien. På vintern åker många amerikanare hit för skidsemester och på sommaren åker man hit för att sola, bada och vandra i den vackra naturen. Vi trodde nog att vi skulle ägna oss mer åt sommaraktiviteterna även om vi visste att det inte skulle vara så varmt än. Men igår började det att snöa och så mycket snö som det är ute nu har jag inte sett sen förra vintern. Men det finns bara dåliga kläder eller hur det nu var.
Så nu ska ge oss ut i snölandskapet, kanske är det lättare att hitta någon av alla de björnar som finns här när det är snö ute? Vi får se helt enkelt!









Gårdagens kockar. Observera "vinflaskan" i vänstra hörnet av bilden.

Mamma

Världens bästa mamma! <3


Majbarn!

Nu när jag har min blogg måste jag ju självklart passa på att fira två små majbarn som fyller år idag och imorgon!

Först ut är en av mina finaste vänner. Hon är bara helt fantastisk och jag saknar henne så. Grattis min fina Hanna!


Snaart ses vi igen!


Och imorgon är det min fina moster och extra-mamma Ulla som fyller år! Hon är också helt fantastisk och jag önskar henne en underbar dag! Snart träffar jag dig också och det är en himlans tur för jag saknar dig med.


(bilden stal jag från facebook, jag hoppas det är okej ;) )

Flytthjälp och redovisning!

Idag åt jag, Axel och Robert lunch på Carson. Jag har berättat om detta lunchställe förut men för er som inte kommer ihåg är detta alltså som en matsal dit de som bor i skolans mat kan gå och äta. Men man kan också köpa lunch där om man inte bor i dorms. Mycket förmånligt då man får äta hur mycket man vill och det bjuds på bufé varje dag. Dagens godaste var de färska jordgubbarna och blåbären med vaniljglass och choklad till. Lite onsdagslyx sådär.

När vi sedan skulle gå därifrån upptäckte vi en mycket rolig "flytthjälp" som skolan satt upp för de studenter som bor i dessa dorms och nu ska flytta ut då terminen är slut. Det är alltså så kallade vuxna människor som pluggar på universitetet den här skylten riktar sig till. Jag tog många bilder så att ni kan läsa ordentligt och få skratta lite.




Så till alla ni som brukar slänga ut era flyttlådor genom fönstret
kommer här ett tips om att ta hjälp av en vän och ta trapporna istället!







Nu kanske ni tänker att någon satt upp den här skylten på skoj, med lite ironi bakom.
Men vet ni, det tror inte jag. Jag skulle vilja säga att detta på något sätt visar skillnaden på att plugga på universitet i USA och i Sverige.

Nu måste jag bara berätta om en annan skillnad angående studerandet här. Idag hade jag en redovisning i min filmkurs. Vi skulle vara fyra i gruppen men eftersom tre stycken helt enkelt missat sitt redovisningstillfälle och idag var sista chansen tyckte läraren att det gick jättebra att de var med i vår grupp. Så fungerar det inte riktigt på juristprogrammet. Jag kan inte bara dyka upp och "oj, var min redovisning idag? Det hade jag helt missat". Chansen att min lärare svarar "det gör ingenting Emma, du kan bara hoppa in i gruppen som ska redovisa nästa vecka!" är lika med noll skulle jag tro.

Då till redovisningen:
Vi var 7 stycken.
Vi sågs 5 minuter i måndags och delade upp sidorna i boken.
Alla skickade sina PowerPoint-slides till mig som satte ihop dem.
Vi övade inte.
Ingen visste i vilken ordning slidesen kom mer än jag. Folk pratade alltså allt eftersom dom såg att deras slides dök upp.
Det var 22 elever i publiken. 4 stycken plus läraren tittade på oss. (jag räknade)
Dom andra läste, skrev, ritade, lyssnade på musik, lekte med sina telefoner, använde sin dator, åt eller sov.
Efteråt sa läraren att vi gjort ett bra jobb.
En av de sex killarna som var i min grupp tackade mig efteråt för att jag gjort ett bra jobb med slidesen. Jag kommer inte ihåg vad någon av personerna i min grupp heter och knappt hur de ser ut. Vi träffades ju liksom inte mer än de där fem minuterna i måndags och idag på redovisningen.

Min erfarenhet av redovisningar här är precis den här. Man delar upp, övar inte, presenterar och ingen orkar lyssna. Så var det med det!

I helgen åker vi till Lake Tahoe med vänner. Jag tar med datorn och ska försöka vara en god bloggare och uppdatera er under helgen!

Slutspurt

Nu börjar det kännas att tiden här i Eugene snart är slut, på flera sätt. Det mest otrevliga sättet är att det är ganska mycket i skolan nu på slutet. Det är prov, inlämningar, grupparbeten och presentationer. Men med fem riktiga skoldagar och två finals kvar känns skolan ändå helt okej.
Annars har vi börjat ta tag i praktiska saker som måste lösas innan hemfärd. Allt ska få plats i väskorna och alla möbler i lägenheten ska säljas. Det har dock löst sig mycket bra då två av våra vänner ska flytta till ett hus när vi flyttar ut så de får de mesta av våra saker.

Under helgen besökte jag och Axel en av Eugenes "turistattraktioner" vilket också är många av invånarnas helgnöje, nämligen Saturday Market. Shelly har pratat mycket om all färsk frukt och grönsaker du kan köpa här och även hembakat och annat gott men det har aldrig blivit av att jag gått dit innan. Men som sagt är det dags att börja bocka av alla måsten nu.
På marknaden fanns förutom frukt och grönt en hel del stånd med folk som sålde hantverk eller annan skit som Axel säkert skulle beskriva det med. Men lite rätt hade han, det fanns en del skit att köpa också. Det bästa med marknaden var ändå att kolla på alla människorna som var där. Eugene är verkligen en gammal hippiestad, eller frågan är om det inte fortfarande kan klassas som en hippiestad. På ett torg i anslutningen av marknaden hade ett stort antal äkta hippies slagit läger och sålde diverse saker och om man hade stannat upp för länge bredvid torget hade man blivit hög av att andas in luften där. Det är jag helt säker på.

Annars bestod helgen av lite plugg och fika i solen!


Insåg just att jag bara hade två bilder från marknaden och det var två
ganska dåliga men jag bjuder på dom ändå.



Ett trevligt litet uppträdande bjöds det på.


Vi avslutade med en fika!


Se så grönt och vackert campus är nu!




Detta trädet står på campus om jag tycker det är så fint. Ett sånt ska
jag ha i min trädgård någon gång.


I huset bakom trädet dansade jag balett förra terminen. Bara så ni vet.

Kladdkaka

Nu har jag precis bakat en kladdkaka och sitter och väntar på att Taryn ska komma och hämta upp mig för middag hos henne. Jag skulle verkligen kunna gå då hon bor fem minuter bort men amerikanarna tar bilen till allt och så gör även Taryn när hon ska till skolan. Så hon hämtar upp mig på vägen och jag får ju passa på att åka lite bil när jag får chansen ;).

Det blir jag, Taryn, Emily och Elisa som ska äta middag, dricka ett glas vin och snacka skit. Jag tror det blir bra. Med kladdkaka till kan det ju verkligen inte bli annat än bra. Faktiskt!


Smarrigt!

Vinprovning!

I lördags tog David och Shelly med oss på vinprovning. Vi åkte till tre olika vingårdar precis utanför Eugene. Det odlas väldigt mycket vindruvor som sedan blir till vin här på västkusten i USA.
Vi hann dock bara med tre av dem i lördags men det var nog ganska lagom. Det serverades ganska rikligt med vin och av många olika sorter. Och gott var det!
På den sista vingården dukade Shelly även upp en picknick åt oss, mycket god mat! Vilken vi självklart drack ett glas vin till. Det var en mycket trevlig dag och kvällen blev mycket lugn efter en hel dag med vin och en BBQ dagen innan. BBQ:n var också en upplevelse, 20 amerikanska sorority-tjejer, en grill och jag. Det var mycket mat även där och den kvällen avslutades med en utgång downtown!


På vingården King Estate.




Det var en möhippa på amerikanskt vis, som anlände i denna bil.


David & Shelly! De är 75+ och har precis kommit hem från en sex
veckor lång resa till Sydafrika där de har rest runt och under 9 dagar
vandrade och bodde i tält! Jag hoppas att jag blir lite som dom när
jag är i deras ålder.


Stiligt!


Vackert!


Grabbarna med känsla för vin!

Introduction to American Movies

Tänkte dela med mig lite mer av min vardag som student här i Eugene idag. Just nu sitter jag i en klassisk amerikansk "skolstol med bord" och väntar på att min klass i Introduktion till Amerikansk film ska börja. Idag är temat gender and sexuality och vi ska titta på "Miss Secret Agent". Jag gillade förra veckan bättre, då kollade vi på "Pirates of the Carribbean". Egentligen gillar jag allra mest de filmer som är lite längre, så att vi måste använda båda lektionerna till att kolla på filmen. Annars har vi nämligen diskussion om en film en gång i veckan men om jag ska vara helt ärlig intresserar det mig inte jättemycket varför Jack Sparrow går som han gör eller varför Charlotte i filmen "Now, Voyager" har den frisyr som hon har. Jag tror att det kan vara fler än jag som är av denna åsikt då diskussionerna inte är dom hetaste jag varit med om.

Nu är det dags att fortsätta min akademiska utbildning genom att kolla på "Miss Secret Agent"!


Direkt från Eugene

Ibland undrar man vart man egentligen har hamnat och sedan blir man snabbt påmind om det; i USA. Det här mailet fick jag precis till min studentmail. Dom uppmanar alla elever att läsa på och sedan göra ett quiz om risken för jordbävning som finns i Oregon. För att få studenterna att läsa på om sin egen säkerhet lockar man med ett gratis pizzaparty för 20 vänner för den som först får alla rätt. Såklart!

 

May 16, 2011

 

TO: University of Oregon students

RE: Earthquake and Emergency Preparedness Quiz

 

Given the significant risk of earthquakes in Oregon and the need to increase awareness across the state, April was declared Earthquake and Tsunami Awareness Month by Governor Kitzhaber. The University of Oregon Emergency Management program has prepared a short quiz to help students understand the risks related to earthquakes and how to prepare and respond appropriately. The first student to score 100% on the quiz will receive a free pizza party for up to 20 friends. The answers can be found throughout the UO Emergency Management web site (Hint: Take a look here and here). The quiz contains 18 questions and should take less than 10 minutes to complete. Be sure to include your email address when submitting your answers.

Kanske det är värt ett försök?


Spencer's Butte

Dagen har vi ägnat åt en liten hike till Spencer's Butte som är en populär led att vandra här i Eugene. Det var många som var där uppe idag då vädret var mycket bra. När vi började närma oss toppen tyckte jag att det var väldigt mycket hundar och riktigt små barn på plats, det var ändå en bit att gå och det var uppför med en ganska bra lutning på slutet. Då insåg vi att det fanns en mycket närmare väg att ta om man hade haft en bil. Som alltid är allt lite lättare i det här landet om man har en bil. Vi var dock väldigt nöjda med vår tur och maten smakade riktigt bra när vi äntligen kom upp, speciellt kakorna.
Utsikten var mycket vacker!














Jordgubbspaus!

Idag tillbringade jag dagen med att göra min Finance-läxa. Det var 75 multiple choice frågor så det tog sin lilla tid. Och bara för att man har svarsalternativ ska det tilläggas att det inte behöver vara så lätt. Många alternativ är nämligen mycket lika. Det gillar jag inte.
Men på eftermiddagen tog jag en liten solpaus och då kom Axel förbi skolan med jordgubbar. Mycket uppskattat!



Uppdatering!

Nu är det verkligen dags för en uppdatering av bloggen! Jag gjorde ett försök under helgen men då fungerade inte blogg.se, det upptäckte jag dock först efter att jag skrivit klart och laddat upp alla bilderna. Jag blev lite irriterad bara. Men nu så! Sedan sist har vi haft för oss lite allt möjligt här i Eugene. Jag bjuder på bilder och förklarar under dem istället för att skriva ett alldeles för långt inlägg här.



1:a maj var det dags för Marathon i stan. Tidigt på morgonen sprang hela
startfältet förbi utanför oss.



Ser ni vem det är i gul tröja? Jajjemensan, det är Robert!
Mycket bra jobbat!


Jag sprang inte marathon utan följde istället med dessa tjejer och ägnade
mig åt något jag är mycket bättre på. Shopping på Woodburn!


Välfylld bil.


Under veckan var det någon slags marknad på campus där det såldes
diverse hantverk, mat och godis. Trevligt!


Tone hittade till exempel tutti-frutti popcorn!


Jag har äntligen varit och kollat på en match med Axel och Roberts
fantastiska lag International Mess!


Jag tänker inte kommentera matchen mer ingående här då jag vet att
Axel läser min blogg. Stämningen blir lät väldigt hetsig då och det slutar
alltid med att jag "inte fattar det där med fotboll". Enligt Axel alltså.


I torsdags firades Cinco de Mayo som är en Mexicansk högtid för
att fira att de vann ett slag mot franska trupper 1862.
Amerikanarna tror att de firar Mexicos självständighet men så är
alltså inte fallet.




Taylors var mer än fullt och pyntat med alla möjliga Mexico-inspirerade
saker. Och det dracks såklart tequila.


I fredags var vi på vår första tävling på skolans friidrottsarena, Hayward
Field. Och det är inte vilken arena som helst det är nämligen samma arena
där uttagningarna inför OS i Kina hölls och där uttagningarna för OS i
London ska hållas.


Även USA:s nationella mästerskap hålls på denna arena. Ganska häftigt
faktiskt. Vädret i fredags var dock inte lika häftigt som ni kan se.


I lördags var det Birthday Party för Marius (längst till vänster).
Festligt!




Jag ser ut som jag gör på bilden för att Axel testar vår nya(!) kameras
ta-kort-när-någon-ler-funktion. Det krävs att man ler ordentligt för
att det ska fungera. Jag tycker nog att jag bidrar lite mer än Tone.
För er som undrar så har vi köpte ännu en kamera för att denna kan man
ha under vattnet. Och en sådan behöver man ju. Såklart.

Om ni behöver en fotograf i sommar är det bara att ni hör av er! Vi har åtminstone utrustningen för alla tillfällen som kan tänkas. Idag anlände nämligen även en fish eye lins till den stora kameran. Det ni!

RSS 2.0