Flytthjälp och redovisning!

Idag åt jag, Axel och Robert lunch på Carson. Jag har berättat om detta lunchställe förut men för er som inte kommer ihåg är detta alltså som en matsal dit de som bor i skolans mat kan gå och äta. Men man kan också köpa lunch där om man inte bor i dorms. Mycket förmånligt då man får äta hur mycket man vill och det bjuds på bufé varje dag. Dagens godaste var de färska jordgubbarna och blåbären med vaniljglass och choklad till. Lite onsdagslyx sådär.

När vi sedan skulle gå därifrån upptäckte vi en mycket rolig "flytthjälp" som skolan satt upp för de studenter som bor i dessa dorms och nu ska flytta ut då terminen är slut. Det är alltså så kallade vuxna människor som pluggar på universitetet den här skylten riktar sig till. Jag tog många bilder så att ni kan läsa ordentligt och få skratta lite.




Så till alla ni som brukar slänga ut era flyttlådor genom fönstret
kommer här ett tips om att ta hjälp av en vän och ta trapporna istället!







Nu kanske ni tänker att någon satt upp den här skylten på skoj, med lite ironi bakom.
Men vet ni, det tror inte jag. Jag skulle vilja säga att detta på något sätt visar skillnaden på att plugga på universitet i USA och i Sverige.

Nu måste jag bara berätta om en annan skillnad angående studerandet här. Idag hade jag en redovisning i min filmkurs. Vi skulle vara fyra i gruppen men eftersom tre stycken helt enkelt missat sitt redovisningstillfälle och idag var sista chansen tyckte läraren att det gick jättebra att de var med i vår grupp. Så fungerar det inte riktigt på juristprogrammet. Jag kan inte bara dyka upp och "oj, var min redovisning idag? Det hade jag helt missat". Chansen att min lärare svarar "det gör ingenting Emma, du kan bara hoppa in i gruppen som ska redovisa nästa vecka!" är lika med noll skulle jag tro.

Då till redovisningen:
Vi var 7 stycken.
Vi sågs 5 minuter i måndags och delade upp sidorna i boken.
Alla skickade sina PowerPoint-slides till mig som satte ihop dem.
Vi övade inte.
Ingen visste i vilken ordning slidesen kom mer än jag. Folk pratade alltså allt eftersom dom såg att deras slides dök upp.
Det var 22 elever i publiken. 4 stycken plus läraren tittade på oss. (jag räknade)
Dom andra läste, skrev, ritade, lyssnade på musik, lekte med sina telefoner, använde sin dator, åt eller sov.
Efteråt sa läraren att vi gjort ett bra jobb.
En av de sex killarna som var i min grupp tackade mig efteråt för att jag gjort ett bra jobb med slidesen. Jag kommer inte ihåg vad någon av personerna i min grupp heter och knappt hur de ser ut. Vi träffades ju liksom inte mer än de där fem minuterna i måndags och idag på redovisningen.

Min erfarenhet av redovisningar här är precis den här. Man delar upp, övar inte, presenterar och ingen orkar lyssna. Så var det med det!

I helgen åker vi till Lake Tahoe med vänner. Jag tar med datorn och ska försöka vara en god bloggare och uppdatera er under helgen!

Kommentarer
Postat av: Christine

Ytterligare en skillnad; svenska universitetsstudenter är smarta, amerikanska är motsatsen x 10 ;P

2011-06-01 @ 19:22:10
URL: http://christineitampa.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0