Slut på sommarlovet

Idag var det alltså första dagen i skolan. Vi började dagen med att gå till kursen "Microeconomics" som vi ska läsa alla tre. Det var en stor klass på kanske 150 personer och vi tre höjde nog medelåldern i rummet. Läraren råkade kalla alla för "kids" en gång, då förstår ni ungefär. Men kursen verkade bra och inte på en alltför svår nivå.
Min andra och sista lektion för dagen var tennis. Det tror jag kommer bli den bästa kursen! Alla andra i klassen verkade kunna lika lite tennis som jag, läraren verkade mycket bra och även de andra i klassen verkade mycket trevliga och kursen innehåller endast ett prov. Och om jag förstod det hela rätt så finns detta prov redan nu tillgängligt på internet för att man ska kunna öva. Känns svårt att misslyckas med det.

Imorgon är det dags för första lektionen i de två andra kurserna jag ska läsa: macroeconomics och business writing. Just nu känns det som att jag valt bra kurser och att det ska bli skönt att komma igång. Men fråga mig om några veckor så kanske ni får ett helt annat svar.

I övrigt har det varit en mycket svettig dag här i Eugene. Det har varit runt 30 C och jag tillbringade några timmar på vår balkong och där var det betydligt fler grader. Direkt efter det begav jag mig till gymmet och där ökade min temperatur ytterliggare vill jag lova!



Förtydligande

Axel menar att ekorrar är som råttor fast med en extra stor och fin svans.
Både jag och Axel vet att råttor har svans.




Crater Lake

I onsdags åkte jag, Axel och Robert på en liten roadtrip. Vi hyrde en bil och började åka längs kusten. Vi trodde dock att vägen skulle vara närmare kusten än vad den var så det mesta vi fick se var trots allt granar. Men dessa var många och gröna! Vi gjorde några stopp under dagen och på kvällen kom vi fram till Crater Lake som är en nationalpark här i Oregon. Vi hade innan bokat en liten stuga inne på området. Denna såg mycket finare ut på bilden än vad den var i verkligheten. Eftersom nationalparken ligger mycket högt, ca 2000 meters höjd, så var det nära minusgrader när vi kom fram. Någon vänlig själ hade dessutom lämnat fönstret i vår stuga öppet så det var lite småkyligt där på kvällskvisten. Kvällen ägnade vi åt att spela sjuan då det inte fanns så mycket annat där att göra. Och vi saknade då såklart Anna.

På morgonen begav vi oss ut för att bestiga den högsta toppen i parken. Trots en mycket kyligare vind än vad vi hade väntat oss (och därmed inte var klädda för denna) så blev det ganska svettigt på vägen upp. Men oj så vackert det var! Som alltid är det svårt att förmedla på bild hur vackert det verkligen var men jag försöker i alla fall. Sjön är en krater som är 7 miles bred (ca 1 mil) och mer än 600 meter djup. I sjön finns också två öar som är rester av flera hundratusen år gamla vulkaner. Att vi åkte dit redan nu är för att parken till stor del är stängd från slutet av september/mitten av oktober ända fram tills början av juni då det kommer så otroligt mycket snö där. De hade redan förberett med snöpinnar längs vägarna och dessa var runt 5 meter höga...

På eftermiddagen begav vi oss till staden Bend där vi tillbringade natten. Nästa morgon åkte vi vidare mot Portland där vi besökte IKEA. Vi inhandlade en del saker vi behövde till lägenheten och jag köpte på mig ett flertal paket knäckebröd och åt givetvis köttbullar till lunch. På vägen hem blev det även ett stopp på en märkesoutlet där jag bara handlade kläder som jag verkligen behövde..

Crater Lake var helt klart värt ett besök!



Lite hav fick vi i alla fall se!



Crater Lake!











Dessa små söta djur fanns det många av. Som små bebisekorrar, jag ville ta med mig en hem!
Axel säger att dom är som råttor med svans, det tycker inte jag.




En ganska vanlig tisdag

Idag har vi deltagit i några aktiviteter för nya studenter. Bland annat gick vi en guidad rundtur på biblioteket. Denna började med att man fick förse sig med läsk, glass och chips (en lättare lunch här i staterna) och sedan lottades det ut t-shirts med den kära ankan på. Förutom att man fick äta glass och all annan mat inne på biblioteket så var det som ett ganska vanligt bibliotek.

Jag har idag också besökt gymmet på campus för första gången. Det är stort, fräscht och gratis. Passar mig alltså perfekt! Enda besvikelsen idag var att alla löpmaskiner med inbyggd tv var upptagna, jag fick alltså springa på ett helt vanligt löpband, tråkigt. Jag missade också att ta en tidning ur tidningsstället som fanns som jag då hade kunnat läsa skvaller samtidigt som jag sprang. Men man lär av sina misstag.

Imorgon bojkottar vi nya-studenter-aktiviteter och åker på en liten roadtrip. Målet är Crater Lake Nationalpark som ska vara mycket vackert. Vårt hotellrum såg också ut att vara vackert så det här kan nog bara bli bra!




Jag bjuder idag på en bild på Axel, Alex och Robert. Alex jobbade när vi skulle flyga hit så vi hälsade på och sa hejdå.

Första helgen i Eugene

Ja då har vi avklarat första hela helgen i Eugene men eftersom vi inte har börjat skolan än så var det inte så stor skillnad på helg och vardag.
I lördags var dagens höjdpunkt att University of Oregon skulle möta Portland i amerikansk fotboll. Och det är MYCKET uppmärksamat. Arenan som dom spelar på tar 60 000 personer och alla biljetterna var slut. Vi hann inte få några så nästa gång det är hemmamatch så ska vi vara ute i god tid! Så istället gick vi (hela svenskgänget) till en pub för att kolla. Helt ärligt måste jag säga att det är sådär roligt. Det tar så lång tid! Men UO vann i alla fall med 69-0 och det hurrar vi för!

På kvällen var det dags för "social butterfly". Detta var en aktivitet för internationella studenter där det utlovades dans, musik och snacks. Vi gick dit men insåg snart att det inte var något för oss. Vi välkomnades med att få "fina" pärlhalsband i olika färger och i lokalen var det pyntat som ett häftigit disco för lågstadiet. Väl där inne kunde man välja på att spela många olika spel, där många kändes igen från fritids men även häftigare varianter så som Wii fanns. Vi försåg oss av snackset, där höjdpunkten var chokladfontänen, och spelade ett spel. Sedan lämnade vi äldre stället för att dricka lite öl på en pub istället, mycket trevligt!

Idag har vi varit och hämtat varsin cykel. Vi får låna en cykel för hela året mot en deposition. De var inte de bästa cyklarna men de rullar och det var nästan gratis. Det gillar vi! Vi har även gjort ett besök på ett av shoppingcentrena och inhandlat lite nödvändigheter. Kvällen ska ägnas åt att välja kurser och planera kommande helg!




Johan, Robert och Emelie under matchen.




Axel och Henrik äter amerikanskt och kollar fotboll.

International Student Orientation och internet

Sedan sist har vi fått flytta in i lägenheten och har numera även internet! Mycket uppskattat. Än så länge trivs vi mycket bra i lägenheten. Vi har köpt helt nya sängar, en mycket begagnad blommig soffa och en hel del andra begagnade nödvändiga saker. Så det börjar likna ett hem.

Vi har även börjat så smått i skolan. Vi har inte haft några lektioner än, de börjar först den 27 september, men vi har ett schema fyllt av aktiviteter för nya internationella studenter. Dessa aktiviteter är av blandad kvalitet men vi deltar i de vi känner för. Första dagen blev vi indelade i grupper som vi hade lite lekar med och fick gå lite rundtur med. Min grupp innehöll många nationaliteter och jag lyckades få en mycket långväga vän, Shatgul från Kina och Henrik som kommer från Mellerud, lite närmare. Träffade även en del andra trevliga. Robert och Axel hamnade däremot i var sin grupp som bestod av enbart kineser och japaner. Robert kände sig utfryst då alla bara pratade kinesiska och japanska.

Ikväll ska vi gå in och bekanta oss med våra amerikanska grannar som kom över förut och frågade om vi inte ville komma över. Dom är så trevliga här! Det kan dock tilläggas att grannarna som är fem killar först trodde att det var jag och två till svenska tjejer som bodde här men dom såg inte alltför missnöjda ut när dom fick se Axel och Robert. Dom bjöd ju trots allt över oss ändå. För tillfället har vi också två i trevliga inneboende, Henrik från Mellerud och hans flickvän Emelie!





En bild från Campus! Det är grönt, träd och ekorrar överallt!

Utsikten från mitt och Axels fönster. Jag gillar den!

Jag och Shelly har fyndat ett bord! En hjälpsam man hjälpte oss att lasta in det i bilen.



Robert och några i hans grupp.



Axel och hans grupp.



Henrik, Shatgul, Axel och Robert på välkomstmiddag.

Jag och "the duck".



Emelie, Henrik, Axel och Robert. Lite häng i vår lägenhet.

Lite bilder från Eugene



Första middagen. Sushi!




Fika från Voodoo Doughnut.



Ganska gott



I en liten park.

The Hutton

Idag har vi skaffat oss en bostad! Vi ska på i The Hutton. Det är en mycket fin lägenhet och förutom heltäckningsmattan i sovrummen är den nog till och med bättre än den vi har i Uppsala. Den har egen tvättmaskin, torktummlare OCH diskmaskin. Fantastiskt! Så om den vänliga damen på uthyrningskontoret inte ringer och säger något annat så får vi flytta in imorgon kl 15. En ytterliggare detalj med lägenheten är att den var omöblerad vilket innebär att vi måste köpa lite, ganska mycket, saker.. Men det ska nog gå bra, Robert har redan hittat en skärbräda i dagens tidning för endast 4 dollar.
Efter att ha kollat på ett antal andra lägenheter idag var ändå den här helt klart bäst. Vi besökte några riktigt risiga innan och även de var omöblerade. Så nu blir kvällens uppgift att leta begagnade möbler!

Framme!

Da var vi framme i Eugene!
Vi bor nu hos David och Shelly som ar min vardfamilj, och nu ocksa Robert och Axels. De ar ett helskont pensionarspar! Pa manga satt. Idag har vi sett oss om i Eugene och letat lite boende. Staden ar mycket fin och allt ar valdigt gront med stora trad och ekorrar overallt. Nagot boende fick vi dock inte tag i eftersom det var sondag och de flesta kontor har stangt da sa det far bli ett nytt forsok imorgon.
Innan vi kom till Eugene i lordags var vi i New York i tre dagar. Vi hann med mycket pa tre dagar men jag vill defenitivt aka dit igen! Staden har allt och lite till. Och vad man kan shoppa, det passar mig perfekt! Och annu battre shopping skulle det nog bli om jag fick en mer likasinnad med mig. Axels tempo genom butikerna var till och med for hogt for Robert. Jag tror faktiskt att han slog Pappa i vissa butiker.
Jag lagger upp lite bilder nar jag far internet till min dator!

RSS 2.0