Underbara dagar!

Just nu känns livet mer än bra. Vi är nu på Maui efter att ha varit fem dagar på the Big Island. Som ni kan förstå av namnet är the Big Island den största av öarna som utgör Hawaii men det är inte så mycket turister som åker dit, än.
Dagarna på denna ö tillbringade vi med att besöka ett flertal olika stränder och kolla på den otroligt vackra naturen. Ön har 11 av världens 13 växtzoner vilket gör att naturen skiftar hela tiden. Mycket häftigt!
Då vi hyrde bil, vilket nästan är ett måste på ön, kunde vi stanna till på stränder där det inte var så mycket folk, skönt! En av dagarna hade vi bestämt oss för att besöka "the black sand beach". Men att hitta i USA är inte alltid det lättaste då skyltningen inte är lika bra som i Sverige, detta gäller även Hawaii. Men till slut såg vi ett flertal bilar som stog parkerade efter vägen och anade då att vi hamnat rätt. När vi är på väg mot stigen som ska ta oss till stranden stoppar en man i en bil oss för att fråga om vi är intresserade av att köpa marijuana. Att röka marijuana i USA är mycket mer vanligt än det är hemma men vi tyckte ändå att det var ett konstigt ställa ett sälja det på. Vi tackade nej och fortsatte ner till stranden. När vi får syn på stranden är det inte riktigt vad vi har väntat oss, visserligen var stranden svart. Men den var så mycket mer. Det var en äkta nudist/hippiestrand. Det var nakna människor i alla åldrar och att de var hippies gick inte att missa! Helt plötsligt kändes den tidigare försäljaren inte så konstig längre.  Vi kände inte riktigt att vi passade in så vi blev inte alltför långvariga. Men det var definitivt något jag kommer ha svårt att glömma.
Men vi har varit på mer typiska Hawaiistränder också. Till slut hittade vi den riktiga black sand beach och en strand där det var massor av vilda havssköldpaddor. Vi har också paddlat havskajak till James Cook monument. Där fick vi se vilda delfiner och det var som att snorkla i ett akvarium. Vi tillbringade också en hel dag i Hawaiis nationlapark där en av jordens fortfarande aktiva vulkan finns. Det var mycket häftigt att se och vi avslutade dagen med att få se hur lavan lyste när det blivit mörkt. Detta är lite av det vi gjort hittils så som ni förstår har vi det toppen!





Havsskölpadda.



Gött.




Emma och Axel framför vulkanen.



Vulkanlandskap.







Detta hopp resulterade i en stukad fot.




Vulkanen by night.

Jag lovar att lägga upp mer bilder när vi kommer hem igen!

Direkt från flygplatsen i Honolulu

Ja just nu sitter vi på flygplatsen i Honolulu och väntar på vårt flyg till Hilo. Flygplatsen har inte så mycket att erbjuda mer än dom klassiksa amerikanska snabbmatsrestaurangerna, några souvenirbutiker och gratis internet. Därav blogginlägget. Det vi hittills hunnit uppleva av Hawaii är alltså inte så mycket. Men redan har jag sett ett flertal män i hawaiiskjortor och lei lei halsbanden går att köpa överallt. Jag är lite besviken över att man inte fick ett när man steg av planet.

I övrigt är vi något slitna då vi åkte hemifrån vid 4.30 imorse, efter att ha varit på en liten avskedsfest på kvällen. På detta har vi också fått lov att ställa tillbaka klockan två timmar. Men vi klagar inte, vi är på Hawaii.






Avskedspizza

Igår samlades vi ett litet gäng på Track Town Pizza som är den bästa pizzerian i stan. Eller åtminstone den med mest ost på pizzan. Alla tog en liten paus i plugget inför finalsen för att säga hejdå till Emelie och Henrik som inatt tog planet till Mexico, för att sedan flyga till New York och till sist hem till Lund igen. Flera av de andra utbytesstudenterna åker också hem efter denna terminen men de stannar ett par dagar till. Det känns verkligen tråkigt att de är så många av de vi brukar hänga med som ska åka hem. Men nu ska vi inte hänga läpp för det för om cirka 44 timmar lyfter planet som tar oss till Hawaii!



Tacopizza. Dom frågade om vi ville ha salsa på pizzan. Ja tack svarade vi, då slängde dom på lite plastförpackningar med salsa på pizzan. Fabrizio från Italien tyckte det var en synd att ha salsa på pizzan.











Ur form

Efter fredagskalaset valde vi att spendera lördagskvällen med bowling. Vi var på ett ställe där dom har bowling, biljard, flipperspel och lite andra spel. Och en bar såklart. Det känns lite som att vara på en fritidsgård där förutom att man kan dricka billig öl istället för cola. Bowlingen gick för min del mycket bättre än den brukar men kvällens stjärna var Emelie!

Efter bowlingen gick jag och Axel hem då vi är lite ur form för tillfället. Man skulle kunna tro att vi närmar oss pension och inte examen. Jag har varit förkyld i snart tre veckor och haft hosta i två av dessa veckor. Detta har resulterat i att jag har en bedrövlig smärta precis under revbenen på min vänstra sida. Denna smärta avancerade till en helt ny nivå igår. Jag ringde då sjukvårdsupplysningen som var så snäll och upplyste mig om att jag kan ha en spricka i mitt revben eller så har det hänt något med mitt muskelfäste. Men det finns inget att göra, så det är bara att vänta ut det och knarka ipren.
Förutom detta har jag också i veckan varit hos en sjukgymnast och behandlat min högra handled som är skadad. Lite oklart vad det är men det kan vara så att jag har en "tennisarmbåge" men inte på grund av att jag spelat tennis. Ja ja. I vilket fall har dom något intressanta behandlingsmetoder. Min sjukgymnast verkar tro att jag kan ägna all min fritid åt att göra hennes övningar. Jag har ett tiotal övningar som hon vill att jag ska göra alltifrån 2 till 4 gånger om dagen. En av dem är att jag ska kyla ner hela min underarm med is under 30 minuter. Första gången jag provade det trodde jag att armen skulle trilla av. Det är så fruktansvärt kallt! Förutom detta ska jag massera två punkter på armen med en isbit. Jag är något skeptisk till min behandling och har inte märkt någon väldig förbättring ännu.
Även Axel är lite ur form då även han har åkt på en förkylning (troligtvis mitt fel) och dessutom sträckt sin nacke vilket gör att han har lite svårt att vrida på huvudet. Men förutom dessa små krämpor leker livet och vi är som vilka 20-åringar som helst!



Kvällens vinnare!




Min stjärna.



Jag drack pepsi.

Grattis Anna!

Hurra hurra hurra hurra! Idag fyller min kära vän Anna 23 år!
Eftersom jag inte kan fira tillsammans med henne idag tänkte jag åtminstone hylla henne lite här i min blogg! Jag hoppas att hon ägnar sin dag åt att äta lite av alla de godsaker man kan äta i det här landet då hon också befinner sig i USA. Och att någon uppvaktat henne med en fin sång. Det skulle jag ju kunna göra över telefon men för Annas bästa tror jag att jag låter bli.

Grattis min underbara Anna!




Om jag hade firat med Anna idag hade kvällen slutat som denna gjorde.

Snart jullov!

Nu börjar det närma sig slutet på vår första termin. Vi har inga vanliga lektioner kvar utan det är bra slutproven som återstår. Så nu är det plugga som gäller. Fast jämfört med tentaplugget i Uppsala så är det här ingenting. Jag kommer enbart ha frågor med fyra olika svarsalternativ på båda mina ekonomiprov. I den ena ekonomikursen har jag inte skrivit ett enda ord, mer än mitt eget namn, på det som jag lämnat in till läraren. Allt har varit att kryssa i rätt svar, lite annorlunda mot juristutbildningen. Men det mesta i skolan är väldigt annorlunda mot hemma.

Igår var vi på en fest i ett hus som tidigare varit ett sororityhus. Idag används huset som ett kollektivt boende för studenter om jag förstått det rätt. Hur som helst var det fest i detta hus igår och det var knökat. Jag tror alla i hela Eugene var på den festen igår. Det kostade 5 dollar att gå in och pengarna gick till att hjälpa människor med AIDS. Väl där inne var det sedan fem olika band som spelade, det lilla vi hörde var bra. Men vi fick gå ganska snabbt då det var olidligt varmt därinne och så mycket folk att man knappt kunde röra sig. Det var också en lite sötsur doft i hela huset som jag vid det här laget blivit ganska van vid. Trappuppgången i vårt hus luktar så nästan varje helgkväll. Jag är mycket tacksam över att jag inte bor i det huset för det kan inte ha varit en vacker syn att vakna upp där imorse. Vi avslutade istället kvällen på en pub där vi provade på champagne för en mycket billig peng, mycket rolig kväll! Tyvärr har jag inga bilder jag kan bjuda på.

Istället får ni titta på en tvättbjörn vi såg igår. Det finns en hel del av dem här men vi har inte sett någon förrän igår. Axel har väntat på detta länge så han var mycket nöjd.









RSS 2.0