Underbara dagar!

Just nu känns livet mer än bra. Vi är nu på Maui efter att ha varit fem dagar på the Big Island. Som ni kan förstå av namnet är the Big Island den största av öarna som utgör Hawaii men det är inte så mycket turister som åker dit, än.
Dagarna på denna ö tillbringade vi med att besöka ett flertal olika stränder och kolla på den otroligt vackra naturen. Ön har 11 av världens 13 växtzoner vilket gör att naturen skiftar hela tiden. Mycket häftigt!
Då vi hyrde bil, vilket nästan är ett måste på ön, kunde vi stanna till på stränder där det inte var så mycket folk, skönt! En av dagarna hade vi bestämt oss för att besöka "the black sand beach". Men att hitta i USA är inte alltid det lättaste då skyltningen inte är lika bra som i Sverige, detta gäller även Hawaii. Men till slut såg vi ett flertal bilar som stog parkerade efter vägen och anade då att vi hamnat rätt. När vi är på väg mot stigen som ska ta oss till stranden stoppar en man i en bil oss för att fråga om vi är intresserade av att köpa marijuana. Att röka marijuana i USA är mycket mer vanligt än det är hemma men vi tyckte ändå att det var ett konstigt ställa ett sälja det på. Vi tackade nej och fortsatte ner till stranden. När vi får syn på stranden är det inte riktigt vad vi har väntat oss, visserligen var stranden svart. Men den var så mycket mer. Det var en äkta nudist/hippiestrand. Det var nakna människor i alla åldrar och att de var hippies gick inte att missa! Helt plötsligt kändes den tidigare försäljaren inte så konstig längre.  Vi kände inte riktigt att vi passade in så vi blev inte alltför långvariga. Men det var definitivt något jag kommer ha svårt att glömma.
Men vi har varit på mer typiska Hawaiistränder också. Till slut hittade vi den riktiga black sand beach och en strand där det var massor av vilda havssköldpaddor. Vi har också paddlat havskajak till James Cook monument. Där fick vi se vilda delfiner och det var som att snorkla i ett akvarium. Vi tillbringade också en hel dag i Hawaiis nationlapark där en av jordens fortfarande aktiva vulkan finns. Det var mycket häftigt att se och vi avslutade dagen med att få se hur lavan lyste när det blivit mörkt. Detta är lite av det vi gjort hittils så som ni förstår har vi det toppen!





Havsskölpadda.



Gött.




Emma och Axel framför vulkanen.



Vulkanlandskap.







Detta hopp resulterade i en stukad fot.




Vulkanen by night.

Jag lovar att lägga upp mer bilder när vi kommer hem igen!

Kommentarer
Postat av: Madde

Gud va fina bilder!

Ni ser ut att ha det underbart där nere! Vill oxå åka dit ner!

Sola och bada nu riktigt ordentligt för mig med! Så kan jag rulla mig i snön åt dig ;)

2010-12-18 @ 06:59:17
Postat av: Daniel - Swese

Ser riktigt underbart ut! o du emma har ju riktiga hajkar-shorts på tid, hoppas du har ett par timberland med, grova saker, riktigt sexigt ;)

2010-12-28 @ 21:51:44
URL: http://www.swese.se
Postat av: aja

Gott Nytt År till er Axel och Emma- och till alla er andra som är inne på den här bloggen!

Aja och Staffan

2010-12-31 @ 17:54:03
Postat av: Emma

Madde: Jag solade självklart åt dig med. Det var därför jag inte blev så brun, hälften av färgen var jag ju tvungen att lägga undan till dig.



Daniel: Hajkar-shorts?! Dom är faktiskt köpta i den enda moderiktiga butiken som ligger på affärsgatan vid campus! ;)



Aja och Staffan: Gott nytt år till er också! Hoppas ni hade en trevlig kväll! :) Kram!

2011-01-01 @ 00:19:44
URL: http://emmaieugene.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0