Helg

Då var det snart helg igen utan att jag hunnit berätta om helgen som var. Tiden går så snabbt. Helgen var i alla fall fantastisk!

I fredags morgon så begav vi oss till Hertz för att hämta bilen för roadtripen. Axel körde sedan de 8 timmarna det drygt tar att köra ner till San Francisco. Det är en lång resa om man tänker på hur långt man kommer om man åker bil i 8 timmar i Sverige men här i USA känns det som vi har ganska ”nära” till San Francisco. Allt är relativt. Men vägen längs kusten är i alla fall mycket fin.

När vi väl kom fram åkte vi direkt till hotellet för att möta upp Maria och hennes kompis Emelie., som är ute på en jordenrunt resa. Maria är en av mina fina tjejer i vårt kompisgäng i Uppsala. Det var så himla roligt att träffa henne igen!

På kvällen gick vi och åt sushi och pratade massor. Jag och Maria hade en hel del att gå igenom som ni alla säkert förstår. Men jag tror att vi har hunnit gå igenom de flesta skvallerpunkterna nu under helgen vilket känns mycket skönt. Vi mötte också upp en kompis till Johan, Magnus, som pluggar i SF i ett år. Vi avslutade kvällen med drinkar på några olika ställen. Bland annat fick Johan och Robert visa oss deras omtalade skybar i chinatown som dom besökte förra gången.

På lördag steg vi upp tidigt för att bege oss till Fishermans Wharf där vi åt mycket god frukost. Efter det tog vi färjan ut till det omtalade fängelset Alcatraz. Där gick vi först på en rundtur med den mest entusiastiska guide som finns i hela USA. Hans energi gjorde mig alldeles matt så vi avlägsnade oss från turen och valde den klassiska turen med bandspelare istället. Alcatraz är verkligen värt ett besök. Det är lätt att föreställa sig ångesten hos fångarna. De var så nära staden, de kunde känna dofterna och ljuden om vinden låg på rätt men ändå var de så långt borta från det. Vi åt sedan lunch i Little Italy och gick en tur genom chinatown. Det är som att kliva in i Kina. Sedan blev det en välbehövlig tjejshopping och på kvällen blev det steak och vin och utgång.

Söndagen behövde vi inleda med lite sovmorgon och sedan blev det gemensam frukost innan vi var tvungna att börja åka hem till Eugene igen. På vägen hem åkte vi upp till Twin Peaks och kollade på utsikten, mycket fint! Vi hann också med ett stopp på IKEA där vi handlade enbart på matavdelningen. Den är inte stor men jag lyckades få med mig mat för 75$ så nu blir det snart svensk middag för våra vänner!

Det blev ett mycket långt inlägg som sammanfattning av en mycket bra helg!

 

Vägen till San Francisco.

Alcatraz.

Alcatraz.

Tre fina tjejer.

San Francisco sett från Alcatraz.

Vid Twin Peaks.

Sjölejon vid Fisherman's Wharf.

 

Emelie och Maria. Om ni vill läsa om deras resa kan ni göra det här på www.jordenruntmedoss.blogg.se

 

 


Kommentarer
Postat av: Ulla Söder

Jättefina bilder,vilka härliga äventyr ni är ute på.

2011-02-03 @ 21:38:10
Postat av: Christine

Aww, finaste! Nu måste det definitivt vara min tur att träffa dig :D

2011-02-04 @ 04:12:11
URL: http://christineitampa.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0